Kepentingan Proses Membuat Keputusan

Dalam No Limit Holdem, nampaknya tidak cukup untuk menekankan pentingnya proses membuat keputusan pada permainan tertentu. Saya menulis ini untuk kebaikan saya sendiri dan juga untuk orang lain yang mungkin berjuang di kawasan ini. Membuat panggilan, perolehan atau kenaikan pangkat yang tidak baik dalam permainan saya adalah nisbah kesalahan 1 kepada kerugian saya. Sebagai contoh, kejohanan yang saya maksudkan adalah satu pemain goyang, yang lain dilipat ke dalam timbunan besar. Tumpukan besar meningkat menjadi 400 (50/100 tirai), saya mempunyai 99 dan mendorong sekitar 2400. Sejujurnya melihatnya dalam retrospeksi, dengan 99 di sini, saya akan mengalami kesukaran walaupun memanggil pertaruhan ini apalagi menaikkan semua saya kerepek. Masih terlalu awal di kejohanan untuk membuat permainan seperti ini. Lipatan yang lebih rendah, panggilan timbunan yang besar, membatalkan QQ dan saya kehilangan kejohanan.

Faktor-faktor yang mega888 saya ambil masa 15 hingga 30 saat adalah kedudukan saya dan segudang tangan yang boleh saya letakkan di atasnya yang akan membolehkan saya membuat KEPUTUSAN yang tepat mengenai tindakan saya. Sebaliknya, dalam fikiran saya, saya ingin “berjudi” pada ketika itu dalam kejohanan kerana yang saya dapat lihat adalah kedudukan apa yang akan meletakkan saya jika menang. Adakah ada yang merasa biasa dengan ini?

Terdapat juga rintangan mental yang besar di sini yang telah menimbulkan kemerosotan dalam prestasi permainan saya baru-baru ini. Saya mendapati diri saya ingin menyalahkan perkara selain permainan saya sendiri (laman web, “nasib”, tindakan / sikap pemain lain, rng, dll.). Adakah ini juga biasa? Saya tidak berusaha memanggil sesiapa atau menunjukkan pemain tertentu dengan mengemukakan soalan-soalan itu, hanya berusaha memikirkan bagaimana permainan anda di kawasan ini. Ya, merujuk kepada analisis tangan yang diberikan di atas, poker sangat situasional. Tetapi, dalam contoh itu, saya percaya alasan “situasional” dapat diabaikan.

Satu pemikiran terakhir, saya harus selalu ingat untuk bermain ketika saya mempunyai cukup masa untuk bermain kejohanan, dan ketika saya TIDAK lapar, marah atau letih. Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak strategi Holdem tanpa had, lawati blog saya di

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *