Bagaimana Pemprosesan Kad Kredit Berisiko Tinggi Dilakukan?

Pemprosesan Kad Kredit Berisiko Tinggi biasanya melibatkan beberapa kategori pedagang, yang perniagaannya dianggap berisiko lebih tinggi. Perniagaan yang mempunyai kadar caj balik yang tinggi dan menerima pembayaran bukan kad seperti pembayaran dalam talian dan pembayaran melalui telefon termasuk dalam kategori ini. Perniagaan yang termasuk dalam kategori ini termasuk telemarketer, laman web perjudian dan kasino dalam talian, penyedia perkhidmatan dewasa, lelongan dalam talian, laman web tempahan awal, agensi pelancongan seperti kapal pesiar, kedai komputer, loker daging simpanan sejuk, dan farmasi dalam talian. Perniagaan ini dikenakan kadar yang lebih tinggi untuk perkhidmatan yang mereka berikan, berbanding perniagaan lain. Perniagaan seperti ini beroperasi pada kadar kredit dan perolehan yang lebih tinggi.

Perniagaan yang berada di bawah kategori ini dianggap berisiko tinggi kerana salah 918Kiss2 Malaysia satu sebab berikut

Mempunyai peningkatan kadar ketidakpuasan pelanggan

Mempunyai perolehan yang tinggi

Mempunyai penilaian kredit yang buruk

Menawarkan jaminan wang dikembalikan

Terdedah kepada penipuan kad kredit

Tidak mempunyai lokasi tetap

Melakukan sebahagian besar interaksi mereka dengan pelanggan melalui telefon, e-mel, atau melalui pesanan mel.

Menyertakan pengebilan berulang atau melibatkan keahlian

Syarikat pemprosesan kad kredit melihat berapa lama syarikat berada dalam perniagaan dan juga jumlah bayaran balik. Sekiranya perniagaan anda telah lama wujud, maka diandaikan bahawa anda menyedari penipuan kad kredit dan dapat mengenali kemungkinan ancaman. Sekiranya bayaran balik anda kurang, diandaikan bahawa perniagaan anda menjalankan semuanya dengan betul. Bayaran balik merujuk kepada pembayaran yang dikembalikan atau dikembalikan kepada pelanggan kerana banyak kemungkinan sebab.

Sebilangan syarikat pemprosesan ini biasanya menyimpan jumlah simpanan untuk melindungi diri dari sebarang kerugian yang dihadapi oleh perniagaan anda, kerana ia juga mempengaruhi mereka. Ini juga untuk mengurangkan tahap penipuan yang mungkin dihadapi syarikat dari perniagaan. Jumlahnya bergantung pada jenis perniagaan yang anda miliki atau jalankan dan tahap risiko yang terlibat. Perkara penting yang perlu diingat adalah bahawa jika perniagaan diklasifikasikan sebagai berisiko tinggi, itu tidak bermaksud perniagaan tersebut menawarkan produk berkualiti rendah. Faktor luaran seperti jenis pasaran, kaedah pemasaran / penjualan, dan penglibatan barang mahal dapat mengklasifikasikan perniagaan sebagai risiko tinggi.

Credit-Card Processing.com berkomitmen untuk memberi anda penyelesaian pembayaran yang sesuai dengan keperluan perniagaan anda dengan harga serendah mungkin. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pemprosesan kad kredit berisiko tinggi,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *